Typer av gir, utstyrsmaterialer, designspesifikasjoner og applikasjoner

Gir er viktige komponenter for kraftoverføring. De bestemmer dreiemomentet, hastigheten og rotasjonsretningen til alle drevne maskinelementer. Grovt sett kan tannhjul klassifiseres i fem hovedtyper: cylindriske tannhjul,vinkelgir, spiralformede tannhjul, stativer og snekkegir. Valget av girtyper kan være ganske komplisert og er ikke en enkel prosess. Det avhenger av ulike faktorer, inkludert fysisk plass, akselarrangement, girforhold belastningspresisjon og kvalitetsnivåer.

typer gir

Typer gir som brukes i mekanisk kraftoverføring

Avhengig av industrielle applikasjoner, produseres mange gir ved bruk av forskjellige materialer og ytelsesspesifikasjoner. Disse girene kommer i forskjellige kapasiteter, størrelser og hastighetsforhold, men fungerer generelt for å konvertere input fra en drivkraft til utgang med høyt dreiemoment og lavt turtall. Fra landbruk til romfart, og fra gruvedrift til papir- og tremasseindustrien, brukes disse utstyrstypene i nesten alle sektorer.

Spur Gears

Spurgear er tannhjul med radielle tenner som brukes til å overføre kraft og bevegelse mellom parallelle aksler. De er mye brukt for hastighetsreduksjon eller økning, høyt dreiemoment og oppløsning i posisjoneringssystemer. Disse girene kan monteres på nav eller aksler og kommer i forskjellige størrelser, design og former, og tilbyr ulike funksjoner og funksjoner for å møte ulike industrielle krav.

Fasede gir

Vinkelgir er mekaniske enheter som brukes til å overføre mekanisk kraft og bevegelse. De er mye brukt for å overføre kraft og bevegelse mellom ikke-parallelle aksler og er designet for å overføre bevegelse mellom kryssende aksler, vanligvis i rette vinkler. Tennene på skrågir kan være rette, spiralformede eller hypoide. Vinkelgir er egnet når det er behov for å endre akselrotasjonsretningen.

Helical Gears

Heliske tannhjul er en populær type tannhjul der tennene kuttes i en viss vinkel, noe som gir jevnere og roligere inngrep mellom girene. Heliske tannhjul er en forbedring i forhold til cylindriske tannhjul. Tennene på spiralformede tannhjul er vinklet for å justere med giraksen. Når to tenner på et girsystem går i inngrep, starter kontakten i den ene enden av tennene og strekker seg gradvis etter hvert som tannhjulene roterer til de to tennene er helt i inngrep. Gir kommer i forskjellige størrelser, former og design for å møte kundenes spesifikasjoner.

Tannstang og tannhjul

Tannstang og tannhjul brukes ofte til å konvertere rotasjonsbevegelse til lineær bevegelse. En tannstang er en flat stang med tenner som går i inngrep med tennene til et lite pinjonghjul. Det er en type tannhjul med en uendelig radius. Disse girene er designet for å passe til ulike bruksområder.

høy presisjon ormeaksel 白底

Snekkegir

Snekkegir brukes sammen med snekkeskruer for å redusere rotasjonshastigheten betydelig eller tillate høyere dreiemomentoverføring. De kan oppnå høyere girforhold enn gir av samme størrelse.

Sektor Gears

Sektorgir er i hovedsak en undergruppe av gir. Disse tannhjulene består av mange deler og er et segment av en sirkel. Sektorgir er koblet til armene til vannhjul eller draghjul. De har en komponent som mottar eller overfører frem- og tilbakegående bevegelse fra giret. Sektorgir inkluderer også en sektorformet ring eller tannhjul, og periferien er også tanntannet. Sektorgir kommer med ulike overflatebehandlinger, som ubehandlet eller varmebehandlet, og kan utformes som enkeltkomponenter eller som hele girsystemer.

Girpresisjonsnivåer

Ved klassifisering av gir av samme type etter girpresisjon benyttes presisjonsgrader. Presisjonskarakterer er definert av ulike standarder som ISO, DIN, JIS og AGMA. JIS presisjonsgrader spesifiserer toleranser for pitchfeil, tannprofilfeil, helixvinkelavvik og radial runout-feil.

Materialer som er brukt

Disse girene kan lages av materialer av høy kvalitet, inkludert rustfritt stål, stål, støpejern, herdet stål og messing, avhengig av bruken.

Anvendelser av spiralgir

Gears-applikasjonbrukes i felt der høyhastighetsoverføring, høyeffektsoverføring eller støyreduksjon er avgjørende, for eksempel innen: bilindustri, tekstiler, romfartstransportører, industriteknikk, sukkerindustri, kraftindustri, vindturbiner, marine industri osv.


Innleggstid: Sep-03-2024

  • Tidligere:
  • Neste: